• Všetkovedko a Expert Geniality Show

            Posledný novembrový deň sa uskutočnili celoslovenské vedomostné súťaže Všetkovedko a Expert Geniality Show. Aj žiaci našej školy sa už tradične zapojili do tohto veľkého súboja o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími hlavičkami Slovenska. Súťaž Všetkovedko je určená mladším žiakom. Na našej škole o tento titul zabojovalo spolu 42 žiakov prvého stupňa, súťaže Expert Geniality Show a do  boja o označenie Expert, resp. Top Expert sa zapojilo spolu 30 žiakov druhého stupňa. Všetci žiaci dali do súťaženia maximum svojich vedomostí a schopností. Základné výsledky súťaže budú zverejnené 21. decembra. Dovtedy držme našim Všetkovedkom a Expertom palce, aby dopadli čo najlepšie :)

          • Pasovanie prvákov za čitateľov knižnice

            Čo je za tými dverami? Knižnica? A je tam veľa kníh? Môžeme tam chodiť aj my? Takéto a podobné otázky sme počúvali od našich najmenších, ktorých zaujali dvere líšiace sa od tých triednych pestrosťou a obrázkom dievčatka s knihami. Hoci do školy chodia ešte len pár mesiacov, usilovne spoznávajú nové písmená, skladajú ich do slabík a slov a čítajú, počítajú, kreslia, ... Aby sme ich snahu ocenili, rozhodli sme sa prijať ich do cechu čitateľov školskej knižnice. Po vstupe do priestorov knižnice ich privítala kráľovná ríše kníh. Prezradila im, že hľadá svojich nástupcov, pretože jej kráľovstvo je veľké a sama mu už vládnuť nevládze. Ukázala im police plné kníh, ktoré netrpezlivo čakajú na svojich objaviteľov. Po prečítaní úryvku z rozprávkovej knihy boli oboznámení s právami a povinnosťami čitateľov a s výpožičným poriadkom knižnice.

            Spoločne zložili sľub čitateľa. Ich hlasné „Tak sľubujem!“ sa stalo prísľubom, že knihy budú odteraz  už navždy ich kamarátmi. Z chlapcov sa stali hrdí knižní rytieri a z dievčat kúzelné knižné víly. Pamätný list, ktorý im bude tento deň pripomínať, ich veľmi potešil. Veríme, že mnohí z nich sa stanú pravidelnými čitateľmi školskej knižnice.

            Mgr. Soňa Fodorová

          • Zima v ŠKD

            Zima, zima, zima všade je veliká.....text pesničky napovedá nie len to, aké je obdobie, ale aj nálady a pocity, ktoré zima so sebou prináša. Aj činnosť v ŠKD sa prispôsobuje týmto náladám a my sa s radosťou pripravujeme na Advent, Mikuláša, Vianoce a aj na prichádzajúci nový rok. Ako sa nám to darí ? Pozrite sa na naše práce.

          • 1. december - Svetový deň boja proti AIDS

            Pripomíname si ho kampaňou Červené stužky. Je to deň boja proti chorobe a nie proti ľuďom, ktorí ňou trpia. Práve nosením červenej stužky sa snažíme šíriť ďalej túto správu a napomôcť tomu, aby sa ľudia s týmto ochorením cítili akceptovaní a neboli odsudzovaní. Veríme, že je dôležité šíriť takéto posolstvá, a preto sme sa i my, žiaci a učitelia našej školy, do kampane zapojili a zviditeľnili tento deň nosením červenej stužky.

          • Červené stužky

            Červené stužky sú symbolom a názvom už 16. ročníka celoslovenskej kampane boja proti AIDS. Naša škola sa tejto kampane každoročne zúčastňuje a podporuje rôznymi aktivitami myšlienku prevencie HIV/AIDS. Žiaci v septembri na vyučovavích hodinách výtvarnej výchovy tvorili návrhy pohľadníc na tému 1. december a červené stužky. V októbri na hodinách občianskej náuky si pozreli dokumentárny film Príbehy anjelov. V novembri si sami zhotovovali červené stužky, aby hlbšie pochopili ich význam a hodnotu. Červená stužka symbolizuje solidaritu v boji proti chorobe AIDS. Navrhli ju členovia dobročinnej organizácie Visual AIDS v New Yorku v roku 1991 ako spomienku na tých, ktorí už tejto chorobe podľahli. Červená farba bola vybraná ako symbol krvi a života.

          • GivingTuesday

            Aj tento rok sa naša škola zapojila do krásnej akcie s názvom „GivingTuesday“. Na deň štedrosti učitelia, rodičia a žiaci prinášali trvanlivé potraviny, ktoré adresujeme občanom nášho mesta, ktorí sú v núdzi a nedostatku. Za krátky čas sa nám podarilo vyzbierať šesť veľkých škatúľ, až po okraj naplnených potravinami. Záujem našich učiteľov, rodičov a žiakov o darovanie niečoho prospešného pre iných nás nesmierne prekvapil. Spoločne sme to vyzbierali, zabalili a poslali pracovníkom mestského úradu, ktorí zabezpečia ich distribúciu do jednotlivých rodín. Veríme, že im vyčarujú úsmev na tvári a hlavne pomôžu. Táto akcia je dôkazom toho, že keď sa ľudia spoja, dokážu veľké veci. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli.